Ağır İşlerde Kullanılabilecek Vinç Çeşitleri

Sadece inşaat sektöründe değil bunun yanı sıra pek çok iş alanında ihtiyaç duyulan vinçler, her türlü ihtiyaca yönelik özel olarak tasarlanmış modelleri ile insanların en büyük yardımcıları arasında yer alan iş makineleridir. Acil durum anlarında insan gücü ile kaldırılamayacak ağırlıkların kolay bir şekilde kaldırılmasını sağlayan vinçler, bunun yanı sıra yatay ya da dikey şekilde taşımacılık yapılmasını, çok ağır yüklerin belirli konumlara yerleştirilmesini ya da düzenlenmesini sağlamaktadır. Günümüzde ağır işlerde kullanılabilecek vinç çeşitleri özellikle inşaat sektöründe öne çıkan vinçlerden oluşmaktadır.

Beton blokların inşaat sahasında yapıyla birlikte yüksek katlara ulaştırılmasında etkin bir rol üstlenen vinçler, bu amaçla pek çok farklı modele sahiptir. Oldukça işlevsel özelliklere sahip olan vinçler ilk etapta yükleme ve boşaltma işlemlerinde en çok kullanılan iş makineleri arasında yer almaktadır.

60 Tona Kadar Taşıma Kapasiteli Vinçler

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte çok ağır yüklerin de sorunsuz bir şekilde taşınmasını, yüklenmesini ve boşaltılmasını sağlayan vinç modelleri üretilmiştir. Çeşitli ihtiyaçlara göre özellikle karşılık vermesi için tasarlanan mühendislik harikası vinç çeşitleri, gerektiğinde 360 derece dönebilen geniş manevralı, gerektiğinde de yukarı ve aşağı yönlü kolayca hareket edebilen bir işlevselliğe sahiptir.

Kaldırma kabiliyetine göre vinç çeşitlerinin ikiye ayrıldığı görülmektedir. Bursa merkezli vinç kiralama şirketimizin de geniş araç filosunda yer edinen kaldırma kabiliyetine göre vinçler, özellikle hidrolik ve halatlı vinçler olarak iki sınıfa ayrılmaktadır. Hidrolik özelliklere sahip vinçler de sektörde teleskopik bumlu vinçler ve kurtarıcılar şeklinde ikiye ayrılmaktadır. Teleskopik bumlu vinçler çoğunlukla bir kamyon üzerine monte edildiği için hareket gereksiniminde özel bir çekiciye ihtiyaç duymazlar. Kurtarıcılar olarak bilinen vinçler ise lastik tekerlekli ve dizel motorla çalışan taşıyıcı özellikteki vinçlerdir.

Öte yandan çok ağır yükleri kaldırma kabiliyeti yüksek olan halatlı vinç çeşitleri ise özellikle köprü inşaatı, baraj imarı gibi özel işlerde kullanılan işlevsel iş makineleridir. Bu tip vinçlerin kullanım alanları genellikle kaldırma, kurtarma ve temizleme gibi spesifik işlemlerdir. Firmamızın bünyesinde kiralanan vinçlerimiz hakkında detayları web sitemizden öğrenebilirsiniz.

Özer Vinç

5 tondan 100 tona kadar yükleme, boşaltma, nakliye, montaj bunun yanısıra; kiralık vinçler, vinçli araçlar ile kurtarma hizmetleri vermekteyiz.

Öz-Er Vinç olarak; Bursa'nın önde gelen inşaat sanayi ve taahhüt firmalarına her türlü kiralık vinç hizmetleri vermektedir. Dürüst tecrübeli ekip ve operatörler ile 24 saat güvenle hizmetinizdeyiz.