Kule Vinç

İnşaat sektörünün vazgeçilmez iş makineleri arasında yer alan kule vinç genellikle şantiyelerde kullanılmaktadır. Tamamen çelik yapılı bir iş makinesi olan kule vinç, sabit ya da hareketli bir taşıyıcı üzerinde ağır yüklerin yatayda ve düşeyde taşınmasını sağlamaktadır. Kule gibi yükselen bir gövdesi olduğu ve çevreden çok rahatlıkla fark edilebildiği için inşaat sektöründe bu şekilde isimlendirilmiştir.

Bursa merkezli kurulan vinç kiralama firmamız, sektörün içinden yetişmiş çalışanlarının yanı sıra geniş araç filosunda her türden hareketli ya da sabit, sepetli ya da ağır işlerde kullanılan vinç modelleri olmak üzere pek çok araç barındırmaktadır. Bu araçlar arsında yer alan kiralık kule vinç araçları da özellikle inşaatlarda sıklıkla kullanılan profesyonel iş makineleri arasında yer almaktadır.

Kule Vinç Nerede Kullanılır?

Vinç türleri arasında çok yüksek ağırlıkları çok yüksek irtifalara çıkarmasıyla bilinen kule vinçler özellikle yüksek çalışma sahalarında kullanılmaktadır. Genel kapsamda yapı işlerinde ihtiyaç duyulan kule vinçlerin kullanım alanlarına göre çeşitli modellerinin ve özelliklerinin olduğunu söylemek mümkündür. Örneğin;

  • Tepe kuleli vinçler,
  • Tepe kulesiz vinçler,
  • Kendi kendini kurabilen kule vinçler,
  • Hidrolik tırmanma sistemli kule vinçler

gibi pek çok farklı türü bulunan kiralık kule vinçler, firmamızın en çok tercih edilen hizmetleri arasında yer almaktadır. Tepe kuleli ve tepe kulesiz vinçlerin, çalışma sahasında ihtiyaca göre yüksekliği ayarlanabilen hidrolik tırmanma sistemleri bulunmaktadır. Bu sayede vinçlerin iş sahasındaki gereksinimlere göre kendi kendine yükselebilmesi aynı zamanda vinçlerden çok fazla alanda yararlanabilmesini sağlamaktadır.

Kendi kendine yükselebilen kule vinç, sabit yükseklikte durabildiği gibi bina yükseldikçe yani inşaat aşamasında katlar çıkıldıkça vinç de yükselerek çok yüksek noktalara ulaşabilmeyi sağlamaktadır. Üzerinden çalışılan yapıya belirli aralıklarla atılan bağlantı elemanları sayesinde sabitlenen kule vinçler, çok yüksek irtifalara çok ağır yüklerin ve beton blokların kolay bir şekilde çıkarılmasını sağlamaktadır.Kule vinç yükseltilmek istendiğinde gövde üzerinde bulunan tırmanma kafesi sayesinde modüler olan kule elemanları eklenerek bu işlem çok yüksek irtifalara ulaşana kadar gerçekleştirilebilmektedir. Profesyonel kule vinçlerini firmamızın kiralık vinç filosu içinde bulabilirsiniz.

Özer Vinç

5 tondan 100 tona kadar yükleme, boşaltma, nakliye, montaj bunun yanısıra; kiralık vinçler, vinçli araçlar ile kurtarma hizmetleri vermekteyiz.

Öz-Er Vinç olarak; Bursa'nın önde gelen inşaat sanayi ve taahhüt firmalarına her türlü kiralık vinç hizmetleri vermektedir. Dürüst tecrübeli ekip ve operatörler ile 24 saat güvenle hizmetinizdeyiz.